Sunday, January 6, 2019, 1/06/2019 09:43:00 PM WIB
Last Updated 2019-01-06T14:43:18Z
PRALOYOSULIH WARTO

Wah Iki!! Dikiro Turu Jebul Mati Ngendhat

Advertisement
Posisi korban rikolo ditemokake nggantung ono ning kamar, Ahad Legi (06/01/2019). (Foto: Dok. Humas)

Ungaran, beritaglobal.net - Ora kepikiran babar pisan karo bocah berinisial II (13), wargo Dusun Larangan RT 02 RW 03 Deso Wonoyoso, Kecamatan Pringapus, Kabupaten Semarang, yen arep nemoni ibune nemoni ajal kanti ngenes, Ahad Legi (06/01/2019).

Dingendikakake Kasubbag Humas Polres Semarang AKP Teguh Susilo Hadi, lumantar Kasie Humas Polsek Bergas Aiptu Dwi Budiono, maring beritaglobal.net, Ahad Legi (06/01/2019), babagan II nemoni ibune sing aran Hari Prariwi (41), mati kanti coro ngendhat (gantung diri-Red).

"Kejadian berawal saat anak korban, pulang dari melihat turnamen bola voli sekira pukul 11.30 WIB," ujare Aiptu Dwi," nyambung tembunge AKP Teguh.

Ditambahno karo Aiptu Dwi, "Saat sampai dirumah itulah II, disuruh neneknya untuk membangungkan ibunya yang sedari pagi masih belum bangun dari tidurnya," imbuhe Aiptu Dwi.

Ora dinyono karo II, amargo kaget nyawang kahanan sing gawe ati geter, II banjur mlayu, moro nang kakange kang jeneng inisiale AS, lan omong yen ibune nggantung ono kamar. Bocah loro kuwi mau banjur moro menyang omahe Bekel (Kepala Dusun) Larangan, lan nyritakno kasunyatan pait yen ibune wis mati nggantung.

"Setelah mendapat info dari II, AS sebagai kakak, mengajak II ke rumah Kadus Larangan, untuk memberitahukan perihal kematian ibunya, tersebut," ujare Aiptu Dwi, nyambung ngendikane AKP Teguh.

Bekel Larangan cepet - cepet nglaporno kedadean iki menyang petugas Kepolisian Sektor Bergas. Ora butuh wektu suwe kanggo petugas moro menyang omahe korban.

Jenasah korban rikolo diprikso karo tim Inafis Polres Semarang, Ahad Legi (06/01/2019). (Foto: Dok. HMS)

Petugas Kepolisian seko Polsek Pringapus, Tim Inafis Polres Semarang lan dokter Puskesmas Pringapus yoiku dr. Agus, kanti prigel mrikso kamar sing gawe nglalu korban, mrikso sak kujur awak korban, menowo ditemokno bekas tatu sing ora wajar. Nanging, seko hasil tim dokter Puskesmas lan Inafis Polres Semarang mrikso awakke korban, ora ditemokno tatu sing ora wajar, lan korban dinyatakno murni mati ngendhat mergo kekarepane dewe.

"Hasil pemeriksaan tim medis dari Puskesmas Pringapus oleh dr AGUS dan Tim Inafis Polres Semarang, tidak di temukan tanda - tanda kekerasan pada tubuh korban. Korban meninggal dunia murni akibat gantung diri," ujare Aiptu Dwi teges.

Sak rampunge Polisi lan tim medis Puskesmas Pringapus mrikso awak korban ugo kamar sing gawe ngendhat, jenasah korban diserahno maring keluarga. Dino iki ugo, korban langsung di kubur kanti layak. (Agus S/HMS)