Wah Iki! Tukang Sate Niat Mekso 'Nyate' Kancane, Akhire Dikoyor Polisi -->

code ads

Wah Iki! Tukang Sate Niat Mekso 'Nyate' Kancane, Akhire Dikoyor Polisi

Thursday, January 17, 2019
Kasubbag Humas Polres Semarang AKP Teguh (paling kiwo) lan Kapolsek Bergas AKP Winarno, ngapit pelaku rudopekso, ono ing acara press release, ing Mapolres Semarang, Jemuah Pon (18/01/2019).

Ungaran, beritaglobal.net - Polres Semarang Polda Jawa Tengah, nyelenggarakno sulih warto (press release), babakan perkoro rudopekso sing dilakoni Zaenuri (20), Jemuah Pon (18/01/2019).

Dingendikakake Kasubbag Humas Polres Semarang AKP Teguh Susilo Hadi lan didampingi Kapolsek Bergas AKP Winarno Panji Kusumo, S.H., M.A., yen niatan Zaenuri ngrudopekso konco dolane sing sebut wae jenenge Anggrek (19), rikolo ono pertandingan futsal, tapi pas tekan stadion futsal disawang karo Zaenuri yen pemaine wis akeh trus ngajak Anggrek mulih, ora sido melu main futsal.

"Kejadian bermula Anggrek (19) nama samaran, diajak oleh pelaku Zaenuri (20) untuk menonton pertandingan futsal. Sesampainya di stadion futsal pelaku mengurungkan niat karna yang bermain banyak dan mengajak untuk pulang," ujare Kasubbag Humas Polres Semarang AKP Teguh, nang ngerepe poro juru warto sing teko ono ing acara sulih warto Polres Semarang, Jemuah Pon (18/01/2019).

Korban sing asli seko Tegal Sari, Kabupaten Sragen lan isih sekolah ono ing salah sawijine Perguruan Tinggi ing kutho Semarang, nunut ngenger ono omah sedulure.

Ditambahno karo AKP Teguh, yen wektu mbalik seko stadion futsal mlethik niat Zaenuri arep ngajak korban nglakoni hubungan badan. Kerono kui Zaenuri ngajak korban menyang sawijine hotel ing Kecamatan Bergas, Kabupaten Semarang, sing alesane njaluk tulung dikeroki amargo kroso masuk angin mendadak.

"Dalam perjalanan timbul niat pelaku untuk melakukan hubungan layaknya suami istri. Pelaku beralasan meminta tolong ke korban untuk mengeroki disalah satu hotel di Bergas. Didalam hotel pelaku melakukan niatnya memperkosa dengan cara memegang kedua tangan korban. Menurut pengakuan pelaku," ngendikane AKP Teguh.

Kapolsek Bergas AKP Winarno, banjur nambahi keterangan menowo pelaku rudopekso saben dinane nyambut gawe dadi tukang sate lan asline seko tlatah  Pangarengan, Bangkalan Madura. Amargo tumindakke arep ngrudopekso korban, akhire pelaku dikoyor (ditahan-red) anggota Polsek Bergas Polres Semarang.

"Pelaku berprofesi sebagai tukang sate, berasal dari Pangarengan Bangkalan Madura," ujare AKP Winarno.

Kerono tumindakke arep ngrudopekso korban, pelaku di ganjar pasal 285 KUH Pidana babakan Tindak Pidana Pemerkosaan, sing anceman ukuman kurungane nganti 12 tahun ing pakunjaran.

"Dalam kasus ini pelaku dikenai pasal 285 KUHP tentang Tindak Pidana Pemerkosaan dengan hukuman maksimal 12 tahun Penjara," ujare AKP Winarno njelasake ganjaran ukuman babakan tumindak rudopekso. (Rie/ASB)